Ylva-Li-yoga.jpg

YOGA FÖR STRESSREDUKTION

Medicinsk yoga är en holistisk och terapeutisk yogaform med andnings- och kroppsövningar samt meditation. Den är anpassad för de flesta fysiska begränsningar och passar för alla att träna. Yogan är mycket stressreducerande och har fokus på avslappning.
Vi erbjuder kurser med fokus på stresshantering och även kurser för stressreduktion och hormonbalans som framför allt riktar sig till kvinnor

 
Framkalla-1.jpg

GRAVIDYOGA

Gravidyoga ger dig de viktigaste verktygen inför förlossningen: kroppsmedvetenhet, förmåga att slappna av, fokusera och att använda andningen som smärtlindring under värkarbetet.
Att träna yoga under graviditeten förbereder dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen.
Du lär dig att känna tillit till din kropps förmåga att vänta och föda barn och du kommer att kunna arbeta med kroppens krafter under förlossningen. Det leder till att du blir trygg och säker på att du kan hantera smärtsamma värkar.
Yoga gör att Du kan släppa taget om oro och spänningar när du ska föda ditt barn. Det hjälper dig också att bygga upp en lugn styrka och inre balans som hjälper dig att klara andra utmaningar som är till glädje för dig och ditt barn.
Yoga är ett mycket gammalt självhjälpssystem som främjar själslig och kroppslig harmoni och balans. Kroppen blir starkare och smidigare och yogan förebygger olika besvär man kan få under graviditeten t. ex ryggont. Har du besvär från bäckenfogarna, så kallad foglossning, brukar det inte vara något problem att deltaga i gravidyogan. Det kan i bästa fall även lindra besvären.
Gravidyogan innehåller mjuka yogaställningar, andningsövningar, meditation samt avslappning. Det är en bra form av träning för dig när du väntar barn, föder ditt barn och den första tiden efter förlossningen. Det ökar din energi, förebygger stress och ger kroppen utrymme för vila. Gravidyoga passar både för nybörjare och de som tränat yoga innan. Det går bra att träna gravidyoga från början av graviditeten ända fram till förlossningen.
Under kursen får ni även lära er den profylaktiska, rytmiska andningen som är ett mycket bra stöd och en hjälp i förlossningsarbetet.

 
Ylva-Li_Lindahl-Lögastrand-015.jpg

YOGA

Yoga är en mycket gammal gren inom den indiska filosofin vars syfte är att lära oss att leva i harmoni och välbefinnande. Den ger riktlinjer för hur vi människor kan utveckla våra fysiska, mentala och andliga egenskaper. Yoga är den äldsta och systematiska metoden för personlig utveckling. Den lär oss hur individens livskvalitet kan utvecklas.
Yoga ger en djup avspänning som har en välgörande och självläkande inverkan på kroppens olika system. Andningen är central inom yogan och den syresätter cellerna, minskar stress, stimulerar kroppens lugn och ro-system samt ger muskulär avspänning. Yoga stärker också musklerna och har gynnsamma effekter på blodcirkulationen, nervsystemet samt hormonproduktionen. Medveten närvaro i form av koncentration, uppmärksamhet och meditation är ett centralt begrepp som betonas inom yogan. Medvetenhet skapar en grundläggande förståelse och en insikt om hur du kan förändra din upplevelse av världen samt din egen livssituation. Yoga används idag som stresshantering runt om i världen.