Ylva-Li Lindahl

Om Ylva-Li

Jag som är kursledare heter Ylva-Li Lindahl. Jag är barnmorska sedan 1993 och har en fil.magisterexamen i ledarskap. Under mitt yrkesliv har jag arbetat inom olika delar av barnmorskans yrkesområde: mödrahälsovård, förlossning/BB, preventivmedelsrådgivning, neonatal- och gynekologisk vård. Jag är utbildad instruktör i mindfulness, gravidyoga och medicinsk yoga.

Min ambition med mina kurser är att du som deltagare ska få möjlighet att vara mer närvarande i nuet och hitta din väg till balans och harmoni i livet. För dig som är gravid och ska bli förälder är mitt mål att du/ni ska få en positiv upplevelse av graviditet, förlossning och föräldraskap. Min tanke är att förmedla användbara verktyg som hjälper dig som kvinna och partner att vara väl förberedd, lugn och trygg inför den största händelsen i livet – Att få barn!

Genom mitt arbete har jag haft förmånen att få vägleda många kvinnor och deras partner genom graviditet och förlossning. I mitt yrke sätter jag stort värde på att ha en helhetssyn på människor – att kropp och själ är sammanlänkade.

Betydelsen av ordet yoga är just förening eller enhet, vilket symboliserar föreningen mellan kropp och själ. Min uppfattning är att denna harmoni leder till välbefinnande och god hälsa.